DE WERELD REPAREREN

Wat

hirngespinst repareert de wereld.

Kinderen zijn te allen tijde de bedenkers van ideeën en aanvoerders om de wereld en zo ook hun stad te veranderen. Hierin worden ze door ons ondersteund, bezield en geprikkeld samen met kunstenaars, lokale organisaties en gelijkgestemden. 

Tijdens de zomer van 2018 leerde hirngespinst Oostende kennen dia de kinderen op Theater aan Zee. Met een wereldreparatieparcours lieten we kinderen anders naar de wereld kijken en over deze wereld nadenken. Tijdens het schooljaar van 2019-2019 verzamelden we ideeën van Oostendse kinderen en brachten we hun plannen om Oostende te repareren in kaart. We trokken langs verschillende scholen, werkten samen met Habbekrats en Arktos en organiseerden O’SKAMP in de paasvakantie.

Rond Pasen 2020, zullen wij samen met kinderen enkele van deze plannen realiseren als artistieke interventies in Oostende. We werken hiervoor samen met lokale organisaties, cc De Grote Post, kunstenaars, gelijkgestemden en de stad Oostende.

Een vijftal weken lang stationeren we in Oostende met O’SLABO. Vanuit deze creatieve ontmoetingsplaats  vertrekken de verschillende interventies of  LABS.

LAB TEGEL
De oceanen en zeeën zijn een plastic soep geworden. In samenwerking met kunstenaarsduo Elke&Bruno ontwerpen we, met hdpe plastics gevonden op het strand, nieuwe tegels ter vervanging van de kapotte tegels op de zeedijk.

LAB VLOT
We bouwen een groot duurzaam vlot waarop zilte planten een tuin vormen. Deze planten zijn oogstbaar, de wortels ervan zuiveren het water en zijn een voedingsbodem voor oesters en mosselen. Daarnaast zullen we ook inzetten op eetbare zeewieren die zich onder aan het vlot zullen hechten. Moesten de dijken  ooit breken zal er toch voedsel zijn. 

LAB CUISINE
Na een appel-en-eitocht (ruiltocht met ingrediënten) koken we  aan een vuur met de verzamelde groenten om Oostende te verwarmen. Dit in samenwerking met OOGST, Oostendse primeurhandel Achiel en het Sociaal Huis. 

LAB PUBLIEK
Vanuit O’SLABO vinden er kleine urban interventions plaats in de stad. Dit zijn kleine tijdelijke ingrepen, acties, die op subtiele wijze het stadsbeeld veranderen, de stad opvrolijken en onschadelijk zijn.  

 

Dit project ontwikkelt zich dankzij de ideeën van kinderen
en met de steun van

 

<< TERUG