DE WERELD REPAREREN
O'SLABO IN ANTWERPEN VAN 10 SEPTEMBER TOT 15 OKTOBER 2017

Wie

 

foto ELKE&BRUNO

 

de gezusters Hirngespinst zijn Sofie Joan Wouters en Hanne Struyf.

We zijn theatermakers, die de wereld repareren door de ogen van het kind. We luisteren naar de ideeën van kinderen over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de daad bij het woord.

Wij leerden elkaar 15 jaar geleden kennen bij het Leuvense fABULEUS en rondden beiden de Arnhemse Toneelschool af. We vonden bij elkaar eenzelfde passie om met kinderen en via ons vak iets voor de wereld te doen. Zo werden de zaadjes geplant voor  de gezusters Hirngespinst.

Vanuit de kinderlijke verwondering & diens weergaloze hersenspinsels richten wij onze pijlen. Deze elementen, die volwassenen vaak verleerd zijn, vormen een creatieve bodem met energie en daadkracht van waaruit verandering kan ontstaan. Zo geloven en ervaren wij.

 

Er moet veel gerepareerd worden. De wereld is een onaffe plek. Alles dat wordt afgewerkt geeft weer nieuwe aanleidingen tot reparatie. Het is de eeuwige cyclus van de zoekende mens. Kinderen erven de reparaties en vernielingen van vorige generaties. De gezusters Hirngespinst bieden hen de tools en het vertrouwen, de tijd en de ruimte om zich bewust en actief met het neuronennetwerk van de stad bezig te houden. Zij geloven in een betere wereld en ze geloven dat er werk aan de winkel is. Voor u, voor mij, voor hen. De gezusters Hirngespinst: één plus één is iedereen.” – Bruno Herzeele

 

  

<< TERUG